Bergen byr på en intim og teknisk triatlonløype

Det legges til rette for fart og tekniske partier i løypen som skal bli Bergens eget verdenscup arrangement. Alt ligger til rette for at Bergenserne og alle triatlon interesserte i Norge skal bli stolte av Byen og norsk triatlon.

Verdenscup løypetrasé

Når vi inviterer til verdenscup i Bergen må vi gi deltakerne noe å bryne seg på. Det er viktig at en løype er spennende for utøverne samtidig som den skal være underholdende for publikum. Det synes vi at vi har klart å få til i Bergen. Løypen har utgangspunkt i Geir Iden´s tanke om en trasé som vil by på tekniske partier og fart, i sentrum av Bergen.

Starten går fra en flytebrygge innerst i Vågen ved Torgutstikkeren. De svømmer en rundløype på 750 meter før det er opp til nydelige blå tepper i veien på Bryggen. Så er det i gang med sykkeldelen som tar de ut på Torget og inn på Strandkaien. Nå er det fullt driv ut til Akvariet der de blir møtt av pigviner og yrende folkeliv når de skal posisjonere seg i Nordnesbakken.

På vei tilbake til Bryggen skal deltakerne ned Tollbodallmenningen (noen synes det er litt dårlig gjort med de svingene der) der det stilles krav til tekniske ferdigheter og konsentrasjon. Så er det ned i Strandgaten som følges hele veien, gjennom gågaten, og til Torgallmenningen der de svinger til venstre ut på Torget. Med hoiende bergensere er det over torget, opp Vetrlidsallmeningen og inn til venstre i Rosenkransgate, ned ved Nikolaikirkeallmenningen og ut på Bryggen til tusenvis av heiende publikummere. Nå er det flatt og alt ligger til rette for god fart ut til vending ved Bontelabo. Tilbake på de blå teppene skal de sette fra seg sykkelen og ta på seg løpeskoene, etter å ha syklet 4 x 5 km.

Løpingen går i samme trasé som syklingen, men de vender tidligere. På kartet viser den grønne linjen løpetrasé og den blå sykkeltrasé.

Løypene inviterer til god underholdning for publikum og tekniske og raske løyper for deltakerne. Så alt ligger til rette for at Bergen skal få et nytt idrettsarrangement som inviterer til en folkefest bare bergenserne kan lage.

Siste nyheter fra Bergen Triathlon Events
Frivillig i aksjon
feb. 1, 22
Bli med på å lage triatlonfest i Bergen
For at verdens beste triatlonutøvere kan stille til start i Vågen den 28. august trenger vi hjelp av 250 - 300 frivillige. Vi i Bergen Triathlon Events ønsker at dette skal bli en folkefest bare bergenserne kan lage. Men da trenger vi hjelp av deg!
Verdenscup løypetrasé
jan. 30, 22
Bergen byr på en intim og teknisk triatlonløype
Det legges til rette for fart og tekniske partier i løypen som skal bli Bergens eget verdenscup arrangement. Alt ligger til rette for at Bergenserne og alle triatlon interesserte i Norge skal bli stolte av Byen og norsk triatlon.
Blummenfelt setter nye rekorder
jan. 15, 22
Blummenfelt set world record
Triathlete Kristian Blummenfelt ran to a world record on Sunday at the Ironman distance in Cozumel, Mexico. He completed 3.86 kilometers of swimming, 180.25 kilometers of cycling and a marathon (42,195 meters) running in the time 7.21.12.